Friday, 22 July 2011

macam tak sekolah :P

Assalamualaikum semua :)
Lepas sampai rumah tukar baju tak mandi tak apa lagi terus masuk bilik then bukak switch laptop terus sign in Blog. hehehe.. Hari ni hari Jumaat (penghulu segala hari) datang sekolah macam tak datang pun ada gak.. Hari ni dalam kelas tak belajar LANGSUNG okay! Giler arhh!! kalau tau baik tak yah datang hari ni.. Aku hari ni dalam kelas macam nak mati kebosanan dah.. mane tak nyer Felissa pergi kawad (DELTA) pukul 5 lebih baru dia naik kelas.. yang lain-lain pulak Miza,Athirah,Aisyah,Anis semua pergi kawad rumah sukan masing2.. haaiiihh...bosan giler aku tadi.. dah takde geng, aku pun duduk diam jer la dalam kelas tadi.. ( jadi bdk baik kejap :P ) Lepas tu waktu KH (PK) pergi la bengkel paip.. cikgu Azwa pun bila tengok murid yang ada cuma berapa kerat jer jadi tak da mood la nak mengajar.. mana tak nyer tadi dalam bengkel tu ada dalam 7orang student jer.. baik tak yah ngajar macam tuu kan.. buat rugi jer.. bila cikgu Azwa kata hari ni tak yah belajar aku pun apa lagi senyum memanjang laa.. hehehe.. :D

Lepas tu waktu tengah duduk tu sampai siapkan sikit lagi LUKISAN KH yang tak siap tu tiba-tiba cikgu Azwa cakap "Ilyana, kamu pergi tolong Syahirah siapkan lukisan dia" aku pun macam tercengang kejap, mane tak nyer aku tengok lukisan syahirah tu banyak lagi yang dia tak siap dan semua part yang susah2.. aku tak sangka la cikgu Azwa percaya dekat aku untuk suruh aku tolong syahirah siapkan lukisan dia tuu.. hehehe.. (kembang pulak perut aku) tengah bersemangat nak tolong syahirah siapkan lukisan dia ada masalah pulak.. si syahirah ni banyak sangat salah dia.. lepas tuu dia tuu macam susah sikit nak tangkap apa yang aku cakap.. (maybe aku cakap laju sangat..hehehe..) tapi takpe la macam mana pun dia tetap kawan aku kann.. :)

Serius cakap sejak Athirah duduk dekat meja depan aku rasa macam aku dah tak rapat dengan dia.. ye la tak leh gaduh2 macam dulu.. hmmm..sedih laa.. nie semua pasal "SORANG BUDAK" tu.. waktu dia tak da kawan dia datang duduk dengan aku & Felissa, tapi bila dia dah ada kawan dia blah macam tuu jer.. geram betul aku.. Fel pun cakap macam tu jugak.. tapi takpe la jika difikir dari sudut yang positive ada kebaikannya juga Athirah duduk dekat line depan. yer la Athirah kan pakai cermin mata..so kalau dia duduk belakang maybe susah la sikit dia nak nampak apa yang cikgu pilih.. kepada Athirah yg Tersayang, kalau kau tengah baca apa yang aku tulis ni aku just nak cakap semoga kau gembira duduk di depan :) hehehe...
ok la nak pergi mandi lepas tu sembahyang maghrib.. bye semua orang.... hehehe...

No comments:

Post a Comment