Friday, 22 July 2011

macam tak sekolah :P

Assalamualaikum semua :)
Lepas sampai rumah tukar baju tak mandi tak apa lagi terus masuk bilik then bukak switch laptop terus sign in Blog. hehehe.. Hari ni hari Jumaat (penghulu segala hari) datang sekolah macam tak datang pun ada gak.. Hari ni dalam kelas tak belajar LANGSUNG okay! Giler arhh!! kalau tau baik tak yah datang hari ni.. Aku hari ni dalam kelas macam nak mati kebosanan dah.. mane tak nyer Felissa pergi kawad (DELTA) pukul 5 lebih baru dia naik kelas.. yang lain-lain pulak Miza,Athirah,Aisyah,Anis semua pergi kawad rumah sukan masing2.. haaiiihh...bosan giler aku tadi.. dah takde geng, aku pun duduk diam jer la dalam kelas tadi.. ( jadi bdk baik kejap :P ) Lepas tu waktu KH (PK) pergi la bengkel paip.. cikgu Azwa pun bila tengok murid yang ada cuma berapa kerat jer jadi tak da mood la nak mengajar.. mana tak nyer tadi dalam bengkel tu ada dalam 7orang student jer.. baik tak yah ngajar macam tuu kan.. buat rugi jer.. bila cikgu Azwa kata hari ni tak yah belajar aku pun apa lagi senyum memanjang laa.. hehehe.. :D

Lepas tu waktu tengah duduk tu sampai siapkan sikit lagi LUKISAN KH yang tak siap tu tiba-tiba cikgu Azwa cakap "Ilyana, kamu pergi tolong Syahirah siapkan lukisan dia" aku pun macam tercengang kejap, mane tak nyer aku tengok lukisan syahirah tu banyak lagi yang dia tak siap dan semua part yang susah2.. aku tak sangka la cikgu Azwa percaya dekat aku untuk suruh aku tolong syahirah siapkan lukisan dia tuu.. hehehe.. (kembang pulak perut aku) tengah bersemangat nak tolong syahirah siapkan lukisan dia ada masalah pulak.. si syahirah ni banyak sangat salah dia.. lepas tuu dia tuu macam susah sikit nak tangkap apa yang aku cakap.. (maybe aku cakap laju sangat..hehehe..) tapi takpe la macam mana pun dia tetap kawan aku kann.. :)

Serius cakap sejak Athirah duduk dekat meja depan aku rasa macam aku dah tak rapat dengan dia.. ye la tak leh gaduh2 macam dulu.. hmmm..sedih laa.. nie semua pasal "SORANG BUDAK" tu.. waktu dia tak da kawan dia datang duduk dengan aku & Felissa, tapi bila dia dah ada kawan dia blah macam tuu jer.. geram betul aku.. Fel pun cakap macam tu jugak.. tapi takpe la jika difikir dari sudut yang positive ada kebaikannya juga Athirah duduk dekat line depan. yer la Athirah kan pakai cermin mata..so kalau dia duduk belakang maybe susah la sikit dia nak nampak apa yang cikgu pilih.. kepada Athirah yg Tersayang, kalau kau tengah baca apa yang aku tulis ni aku just nak cakap semoga kau gembira duduk di depan :) hehehe...
ok la nak pergi mandi lepas tu sembahyang maghrib.. bye semua orang.... hehehe...

Wednesday, 20 July 2011

Aku Sentiasa Ada Untuk Kau :)

Assalamualikum.
"aku sentiasa ada untuk kau" haaa...dengar macam ayat cinta jer kan?? hahaha..takde maknanya aku nak bercinta laa...! "aku sentiasa ada untuk kau" khas ungkapan ni aku cakap untuk my BESTIE Felissa Najwa a.k.a. Felot! hehehe..tak kenal Felissa Najwa??? ish,ish,ish... takpe2 biar aku letak gambar dia supaya jadi kenal yer..


                                                  Felissa yg sebelah KIRI tu yer...hehe..

aku dah anggap dia macam adik aku dah..kitorang memang rapat..senang kata kalau kat sekolah tuu kitorang sentiasa berkepit..hehehe...dan bila orang tengok aku muram sikit jer orang akan tanya "Felissa, kau gaduh dengan Ilyana ke??" dan begitu juga sebaliknya..kalau felissa pulak yang muram orang akan cakap "Ilyana kenapa dengan Felissa tuu?? korang gadoh ehh??" ayoo!! tak larat nak jawab maa... hehehe...tapi dia ni memang terbaik..aku banyak kongsi masalah dengan dia..walaupun kitorang kenal tak sampai 2tahun lagi,tapi aku rasa aku dah kenal dia lamaaa...sangat! boleh dikatakan banyak benda yang aku dah tau pasal diri dia..tadi waktu baca blog felissa aku rasa terharu sangat-sangat..kalau nak tau kenapa aku terharu pergi la baca blog dia..mana boleh citer kat sini..huhuhu...tapi fel kalau kau tengah baca apa yang aku tulis ni aku nak cakap yang aku pun tak tau kenapa air mata aku boleh jatuh waktu tuu..tanpa aku sedar air mata tiba-tiba jer datang..macam biskut..! hahaha...aku rasa macam aku berada dekat tempat kau so sebab tuu la air mata aku mengalir..terima kasih Felissa sebab kau percaya dekat aku..aku pun sebenarnya tak sangka kau percaya dengan aku sampai tahap tuu..dan aku still ingat lagi waktu 1Bakti dulu kita kawan selalu gaduh-gaduh..sikit-sikit merajuk,sikit-sikit merajuk..hahaha...waktu tuu tak matang lagi..(aku rasa kau tak suka dengar perkataan matang tuu. hehehe..) sekarang masing-masing dah besar tinggi..hehehe..sekarang kalau ada pun main DRAMA QUEEN..! hahahaha... dan terima kasih juga sebab kau faham diri aku macam mana..aku hargai sangat-sangat semua tuu...aku memang bersyukur sangat-sangat dengan ALLAH S.W.T. sebab temukan aku dengan kau..tak dapat aku bayangkan satu hari nanti kite berpisah..haiiiihh...macam mana la agaknya yer.... : '( ok la sampai sini dulu..tata...




! MARAH + SEDIH !



Assalamualaikum.
kali ni aku nak luahkan pasal isi hati aku..aku memang tengah sedih giler dengan seseorang..tak perlu la aku sebut siapa..tapi ini memang tak adil langsung! dia taknak maafkan aku?!cube bayangkan disebabkan kesilapan korang yang kecil jer sampai tak dapat nak maafkan korang langsong..memang kecewa yang teramat sangat la..! hanya ALLAH S.W.T. jer la yang tau perasaan aku sekarang ni..tak perlu la aku tuliskan ape yang terjadi..biar la semua tuu dah pon berlaku..aku dah minta maaf dekat dia..tapi dia tak dapat nak maafkan aku..aku dah lepas sebab aku mengaku aku memang salah dan aku pon dah minta maaf dengan orang yang berkenaan..tapi dia tak dapat nak maafkan aku..nak buat macam mana kan..aku harap satu hari nanti dia dapat maafkan aku..AMIN. kepada sape-sape yang baca ni pon tolong la Amin kan sekali ehh... Terima Kasih Banyak-banyak.. :)

Thursday, 7 July 2011

Desa Road Run!

Asslamualaikum.
Okay minggu lepas ada Desa Road Run. memang penat laa kan..giler tak penat! Hari rabu minggu lepas Hari Koperasi memang best sangat..! Okay malas nak tulis banyak-banyak sebab takde idea laa... Sekarang ni pun dah pukul 12.15 malam. Sebenarnya cikgu tak bagi bawa handphone waktu hari Desa Road Run tuu, tapi aku bukannnyer budak baik sangat, so aku bawa juga. hehehe... Tapi dekat sekolah aku tak berani la nak ambil ape-ape gambar.. takut kantoi laa..! huhuhu... Tapi waktu balik tuu, ku tak lepaskan peluang untuk SNAP! hehehehe.... Layan la pic kat bawah nie ehh! Kalau tak cantik tak yah komen ape-ape ehh! Tutup jer mulut tuu rapat-rapat.. Tapi kalau cantik senyum la sampai ke telinga korang tuuu.. :P 

  
                                 sengaja pilih no. ni sebab ada maksud tersirat tu beb!

                                            si kak Lyn tuu dapat no.8 untuk P15 :)  





                                                  dalam perjalanan nak balik rumah


Okay la samapi sini jer laa.. Sebenarnya ada lagi gambarnya tapi aku malas nak tunggu untuk upload gambar tu semua sebab aku nak pergi sambung main game balik. hehehe... tata!