Wednesday, 22 June 2011

-CINTA- Oh Tidak!!

Assalamualaikum. Okay kalau ada yang rasa tajuk diatas ada kena mengena dengan diri korang aku nasihatkan supaya korang klik  ( X ) dekat belah kanan atas sekali monitor korang tuu......okay pergi la klik sekarang......laaa kenapa masih baca lagi....so, maksudnya tajuk kat atas tuu tak ada kene mengena dengan korang lah yer..okay kalau macam tuu aku sambung cerita ehh..Pada zaman dulu....ecceehhh..intro jer tuu...okay aku cerita balik semula ehh.... Pertama sekali aku nak kata yang tajuk dekat atas tuu tak ada kene mengena dengan aku langsung tau..dan aku tak ada pasangan bercinta yaa...aku tengok dekat Facebook sekarang ni ramai sangat remaja yang dah tersesat..aku bukan nak mengutuk orang ataupun nak kata yang diri aku ni baik macam tak pernah buat dosa langsung...aku manusia biasa jugak dan banyak buat salah...tapi apa yang aku tengok dekat Facebook ni macam dah melampau sangat..okay biar aku cerita satu persatu yer..Pertama sekali buat relationship yang bukan-bukan..
contohnya:-
In a Relationship with .........
Engaged with ..........
Married with .........

Aku tau masa remaja macam ni semua rasa nak bercinta..teringin nak ada seseorang yang sentiasa ambil berat tentang diri korang...seseorang yang sentiasa menyanyi korang dan macam-macam lagi la....tapi jangan laa lebih-lebih sangat sampai buat engaged la..married laa.....korang tuu kecik lagi....belum tiba masanya lagi...cuba korang bayangkan mak ayah korang dapat tau semua ni...mesti korang takutkan...dan mesti mak ayah korang marah dan kecewa dengan korang...

Perkara kedua yang aku tengok di Facebook ialah ada yang terlalu berani ambil gambar dengan pasangan masing-masing...ada yang aku tengok sampai ambil gambar peluk-peluk la dengan pasangan masing-masing...ada yang ambil gambar cium-cium pipi laaa....Astarfirullahalazim~ aku tak sangka budak-budak zaman sekarang berani sampai macam tuu sekali...kadang-kadang tuu aku terfikir diorang tuu semua tak rasa akan kecewakan mak ayah diorang ke, contohnya satu hari nanti mak ayah diorang dapat tau apa yang anak diorang dah buat...hhmmm...aku harap aku tak akan jadi macam tuu.....

Perkara ketiga yang aku tengok bertukar-tukar gambar profile picture...contohnya macam ni yang si lelaki ni letak gambar makwe dia dan si perempuan ni pulak letak gambar pakwe dia...ish,ish,ish....korang tak rasa malu ke...sepatutnya korang letak gambar korang sendiri...bangga dengan wajah dan rupa paras diri korang tuu...untuk apa korang letak gambar pasangan korang yang belum tentu akan berkekalan tuu....

Kalau korang nak bercinta sangat tunggu la besar sikit....sabar dalam 3,4 tahun jer lagi....lepas korang dah selesai ambil Peperiksaan SPM, korang bercinta laa....tapi jangan laa sampai lakukan AKSI YANG TERLARANG pulak tau...hehehe...lepas dah rasa korang mengenali pasangan korang tuu betul-betul..apa lagi jangan tunggu lama-lama laa...buat laa ikatan yang sah...semoga ALLAH S.W.T. sentiasa meredhai hubungan korang.....haaaa.....macam tuu baru betul... 

Okay laaa..kepada yang dah baca apa aku tulis dekat atas tuu kalau aku terguriskan hati korang aku minta maaf...macam yang aku tulis dekat atas..aku ni manusia biasa dan banyak buat salah silap...jadi aku harap korang maafkan aku.....aku juga nak kata yang aku tak tujukan ayat-ayat diatas kepada sesiapa pun...Bye~

Kelas Drama

Assalamualaikum. Okay hari ni aku dengan kawan-kawan aku ada kelas Drama tau..hehehe..Agak teruja pada mulanya, tapi bila dah dekat masa group kitorang yang kena berlakon rasa takot giler..Tapi bila dah habis semua tuu rasa takot tuu hilang serta-merta..Group aku ada 5orang semuanya..Jom tengok pelakon-pelakon hebat group aku..

My Group Members and The Characters:-
Afiqah: Lisa
Felissa: Narrator
Shazlin: Rumplestiltskin/Mother
Anis Ismail: Father
Me: King (king yang tamak sangat2, tapi dalam watak yer)
The best actress: Nizarruddin (boy) and Afiqah (girl) Tahniah! :)
The best group: Group Asnida :) Tahniah!
Story: Rumplestiltskin

Alhamdulilah,group kitorang dah buat yang terbaik kitorang mampu buat..Walaupun tak sehebat group yang lain, tapi aku still bangga dengan Group aku.. Sayang Korang Semua :)
Bye~

Saturday, 18 June 2011

TAK SUKA SANGAT!

Isshh, benci betol aku buat benda tuu. Dah la susah, lepas tuu cikgunya pulak paksa buat cepat2. Ingat kitorang nie ape ROBOT ke hah! Aku paling benci kena paksa tau! Dah dia yang lambat pastu nak bising dekat kitorang pulak! Semalam ramai giler yang tension dengan cikgu tu. Aku dah macam nak mati ke tensionan dah semalam. Sabar jer laa weyy!! Aku tak tau la aku sempat ke tak nak siapkan benda alah tu. Minggu depan dah kena hantar. aduh!! BENCI la macam nie!

Terima Kasih Kembar! :)

Assalamualaikum. Hari nie frist time aku tulis blog aku sendiri. Best sangat! And thank you so much to My Kembar, Felissa Effendy sebab banyak membantu. :D Dan gadis yg comel kat atas tuu la Kembar Kesayangan aku. Aku tak tau nak tulis ape lagi. Ni jer kot rasanya yang aku rasa nak tulis. Tajuk aku pon Terima Kasih kan. So terima kasih jer la yang aku nk tulis. bye.